Merhabalar size beğenerek yediğimiz ve yeni keşfettiğim badem sütüyle güzel bir tarif vereceğim..Vegan yada süt ürünleri alerjisi olanlar için alternatif ve çok lezzetli bir tatlı.Normalde kızımın süt ürünleri ve yumurta alerjisi olmasa hiç bilemeyecektim alerjimiz bizi bir çok şey için alternatife yönlendirdi.Dilerseniz çiğ badem ile kendinizde badem sütü elde edebilirsinz yada paketli hazır badem sütüylede deneyebilirsiniz. MALZEMELER
- 2.5 su bardağı badem sütü (Hindistan cevizi sütü ilede deneyin Harika oluyor)
- Yarım su bardağı toz şeker (ya da bal kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 3yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası (daha koyu kıvam isterseniz biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz) Not:Alt tabanı için:eti kurabi kullandım içinde süt ürünleri yokmuş (ama aynı hat üzerinde olduğu için eser miktarda süt ürünleri içerebiliyor)biz denedik biz sıkıntı yaşamadık.Ama alerji kişiden kişiye değiştiği için siz alerjinize göre kullanmaya bilirsiniz. İlk önce ufak bir kasede nişastayı badem sütü ile açıyoruz tencereye badem sütü ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Daha sonra kasedeki karışımı ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz vanilyalı ekliyoruz.Borcama önceden ufaladığımız bisküvilerin üzerine muhallebimizi döküyoruz ve soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder