6 Ekim 2018 Cumartesi

Şekersiz havuçlu tarçınlı kek

Yağmurlu ve sisli bir ekim gününden kocaman Merhabalar!Sonbahar geldiğine göre çıksın battaniyeler panduflar.Bol bol sıcak bir fincan çay yada kahve kitap saatleri gelsin..Bu sonbahara yakışan bir kek tarifiyle de geldim sizlere Ela’yı olduğunca rafine şekerli paketli ürünlerden uzak tutmaya çalışıyorum.Bu sayede değişik tarifler geliyor insanın aklına.Hem kendimiz hemde çocuklarımız için güzel bir atıştırmalık.
MALZEMELER:1yumurta,1paket kabartma tozu,1çay kaşığı ruşeym,1çay kaşığı tarçın,1tane havuç(rendelenmiş)1su bardağı pekmez(ben katı üzüm pekmezi kullandım biraz suyla açtım)aldığı kadar biraz yulaf unu ve tam buğday unu karışık kullandım.Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı dilerseniz ayçiçek yağıda kullanabilirsiniz. İlk önce pekmezi biraz suyla açıyorum yumurta ile çırpıp içine diğer malzemeleri ekliyoruz en son ununu ekleyiyoruz.(boza kıvamından  biraz daha katı bir kıvam olacak) Daha sonra önceden yapladığımız kalıbımıza döküp önceden ışıtılmış fırında pişiriyoruz ben 180-200 derecede kabarıp üstü kızarıncaya kadar pişirdim .Bebekler için oldukça yumuşak ve lezettli bir kek 😊şimdiden afiyet olsun..                                                                                                                    
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder