20 Aralık 2018 Perşembe

Tahinli Fındıklı Bal Kabağı Tatlısı

Benim için kış demek sahlep,boza,kestane ve bal kabağı tatlısı demek.Hele ki tatlı olarak hafif ve sağlıklı alternatif arıyorsanız bu tatlı tam sizlik.Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli hem de besleyici.Bizim kabaklar kayınvalidemin bahçesinden doğal olarak geliyor en büyük şansımız bu galiba lezzeti daha güzel oluyor doğal olan herşeyin.İtiraf etmem gerekirse evlendikten sonra yapmaya başladım bu tatlıyı ilk zamanlar hüsran olsa da yavaş yavaş kendimce tutturdum tarifi.Benim için diğer bir zorluk kısmı da ben çoğu yemek ve tatlıları göz kararı yaptığım için tarif verme de çok sıkıntı çekiyorum.

Mazemeler:
Bal kabağı (büyük olduğu için bölünmüş geldi tam miktarı bilemiyorum yarım kilo civarı)
Bir su bardağı şeker(Daha şekerli olsun isterseniz 1,5 bardak yapabilirsiniz ölçüyü ben az şekerli sevdiğim için bir bardak kullandım ölçüyü.Ayrıca ben kızım için şekersiz pişiriyorum kabağı bal ile tatlandırıyorum.Şeker kullanmayanlar böyle yapabilir.)


İlk önce kabakları küp küp doğruyoruz ve bir tencereye alıyoruz üzerine şekerleri ilave edip kapağını kapatıp su salmasını bekliyoruz.Suyunu saldıktan sonra ocakta pişirmeye alıyoruz ben çok az su daha ekledim.Yumuşayıp pişince soğumaya alıyoruz.Soğuduktan sonra tahin ve fındık içi ile süsleyip servis ediyoruz.İşte yapımı bu kadar kısa ve basit.

Afiyet Olsun 

1 yorum: